Janez Logar, mag. zakonske in družinske terapije


Je zakonski in družinski terapevt z licenco Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Leta 2014 je zaključil magistrski študij zakonske in družinske terapije na Univerzi v Ljubljani. V svoji nalogi je proučeval dejavnike kakovostnega zakonskega odnosa. Je član Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Opravil je enoletno stažiranje na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani.


Njegov prvi poklic je univ. dipl. ekonomist. Dvajset let je opravljal različne vodilne funkcije v prodaji in vodenju ljudi. Želel je slediti svoji subtilni in sočutni naravi, ki ga je ves čas usmerjala na področje čustev, odnosov in duhovnosti.


Bil je prostovoljec na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. S svojo izkušnjo ob hudo bolnem otroku pomaga staršem, ki skupaj z otrokom prebolevajo težko bolezen.


Med študijem zakonske in družinske terapije je opravljal prakso na oddelku za akutno paliativo Onkološkega inštituta v Ljubljani in v psihiatrični bolnišnici v Begunjah.


Je ponosen oče petih otrok in z ženo uspešno krmarita v tretjem desetletju skupnega zakonskega življenja.


V letu 2021 sem postal učitelj AEQ metode 1. stopnje. Leto kasneje pa še učitelj AEQ dihanja 1. stopnje.

 

Zakaj sem postal terapevt in moje POSLANSTVO?

Pred 20. leti sva bila z ženo prvič na terapiji in takrat sem si rekel: »Vau, to bi jaz počel v življenju«. Torej to je bila moja dolgoletna želja, ki sem si jo upal uresničiti. Pustil sem poslovni svet, vpisal svojo drugo fakulteto, magistriral in od leta 2015 opravljam lastno terapevtsko prakso. Pomagati ljudem v težavah čutim kot poslanstvo in dolžnost. Ljudi spodbujam, da v sebi najdejo moč za spremembo. Želim jih opogumiti za odločitev, naj prekinejo svoje notranje trpljenje in naj stopijo v lepšo prihodnost.


Na terapijah pogosto pridemo do meja psihologije in do meja terapij. Takrat nam kot pomoč ostane le še duhovnost - kakorkoli si človek to razlaga. V mojem življenju duhovnost igra zelo pomembno vlogo.

 

Izkušnje in znanje rad delim z drugimi. Veliko predavam. Predavam tisto, kar živim; tako so mi najbližje teme o partnerskem/zakonskem odnosu, starševstvo, moč mojega notranjega sveta, psihosomatske bolezni, psiha in duhovnost, odnosi v podjetjih in kako jih izboljšati … O teh in podobnih temah pišem tudi v lokalnem časopisu Gorenjski glas.

 

Moji hobiji

V prostem času berem, kolesarim, hodim v hribe. Najljubši šport je smučanje in kolesarjenje. Rad se prelevim v vlogo popotnika, si nadenem nahrbtnik in se podam v širni svet. Najraje grem kar s kolesom ali peš in seveda tudi na bolj sodoben način. Včasih je bila to moja stalnica med dopustom in počitnicami. Zdi se, da zopet prihaja ta čas, saj otroci že počasi zapuščajo skupno gnezdo. Tako bova zopet jaz, žena in najin svet, ki je po tolikih letih drugačen, še bolj pisan, razširjen in pester. To je moje največje bogastvo.
Članki


Preberite si članek "External link opens in new tab or windowOb trpljenju, ki nas je zadelo, je v hišo prišlo tudi veliko blagoslova", objavljen na portalu Ognjišče.si.


In pogled za nazaj "External link opens in new tab or windowVečina staršev bolezen odrine in o raku sploh ne želi govoriti" objavljen oktobra 2020 na zurnal24.si.